Riddersblad Jonggivers

maand december

Zondag 2 december van 10u-14u30: CLAIM THE CLIMATE

Het gaat niet goed met de gezondheid van onze planeet. Het goede nieuws is dat het gelukkig nog niet te laat is om haar te genezen! Op maandag 3 december komen alle belangrijke politiekers van de wereld samen om te bespreken hoe ze de klimaatopwarming tegen kunnen gaan op politiek niveau (op de zogenaamde COP 24). Wij komen op de zondag ervoor met tienduizenden andere mensen op straat in Brussel om te laten horen dat we verandering EISEN. Zo zien de politiekers dat iedereen, dik of dun, oud of jong, scout of chiro, uit hun luie zetel willen komen om klimaatopwarming tegen te gaan.
Want wij, scouts, willen blijven spelen en lachen op een propere en gezonde planeet!
We spreken af om 10u om:
1) Eens te babbelen over wat klimaatopwarming is en wat wij als kinderen kunnen doen om het te remmen
2) De grappigste klimaatslogans op grote stukken karton uitschrijven om de mensen eens goed te doen lachen! (‘Ik geef een reet om deze planeet' is die van mij)
Om 12u vertrekken we naar de mars door de straten van Brussel met andere scouts van over heel België! We hebben wat coole opdrachtjes verzonnen om in de mars te doen en er vallen grote klimaatprijzen te winnen!
Ecologische groetjes,

Zondag 9 december van 14u-17u30: SINTERKLAASVERGADERING

Hey jonggivertjes!
Jullie raden nooit wie er vandaag op bezoek komt? Sinterklaas! En wie sinterklaas zegt, zegt ook TONNEN SNOEP. Maar die zullen de pieten niet zomaar weggeven, er zal gezongen moeten worden tot we erbij neervallen. Misschien zijn er ook stoute jonggivers bij die niets krijgen? We komen het vandaag allemaal te weten. Oefen al je beste sinterklaasliedjes maar al!
Pepernotige groetjes,

Zondag 16 december van 14u-17u30: GEZELSCHAPSPELLETJESNAMIDDAG

Dag jonggivers!
Op deze koude dag van december gaan we lekker warm in de lokalen super leuke gezelschapspelletjes spelen! Vergeet dus niet allemaal jullie beste gezelschapsspel mee te nemen om die met ons te delen. Vorig jaar werd Bas miljonair met 4 kinderen en 2 vrouwen in ‘Levensweg' en zagen we de Mikadotalenten van Piero. Zien we dit jaar nieuwe gezelschapmirakels?
Speelse groetjes,
Butskop & Dingo

Vrijdag 21 december van 18u tot 21u: KERSTRACLETTE NIGHT

Deze zondag is er geen scouts, want het is wat dicht op kerstavond en iedereen moet nog cadeautjes kopen, maar Dingo had een briljant idee: we organiseren op vrijdag gewoon ons eigen jonggiver kerstfeest! We verwachten jullie allemaal om 18u met een lege maag om een heerlijke kerst raclette (ook wel gourmet genoemd) te komen eten! Om onze jonggiverkas wat te sparen voor kamp vragen we jullie om 5€ mee te nemen als je komt eten. Kerstmis zou kerstmis niet zijn zonder cadeautjes, dus neem een GRATIS cadeautje (oud stuk speelgoed, knutselwerk, ...) mee dat dankzij een spel zal worden uitgedeeld aan een andere jonggiver. Wij hebben al suuuuuper zin in deze gezellige avond, jullie ook?
Kerstslingerige groetjes,
Butskop & Dingo

Zondag 30 december: GEEN SCOUTS

Wat een drukke maand! 4 topvergaderingen achter de rug! Wij hebben ons kapotgeamuseerd, hopelijk jullie ook. Vandaag is de laatste zondag van de maand en nemen we allemaal een pauze. Zo kan Dingo zijn nieuwjaarsbrief nog schrijven voor 1 januari en kan Butskop spelen met de Lego die hij gekregen heeft van zijn oma op kerstavond. Prettige feesten jonggivers!
Sneeuwerige groetjes,