Riddersblad Jonggivers

maand maart

Zondag 3 maart van 14u tot 17u30: BREXIT AFTERNOON

Hey jonggivers,
Zoals jullie waarschijnlijk weten, zal eind maart de Europese Unie bestaan uit 27 landen in plaats van 28, omdat onze vriendjes van het Verenigd Koninkrijk ons verlaten. Natuurlijk kunnen we ze niet zomaar laten gaan zonder een deftig afscheid, en daarom organiseren we vanmiddag een grote thee en koekjes verkoop voor de bewoners van Evere ter benefiet van de Brexit (en vooral de jonggiverkas). Oefen tegen vandaag dus zeker je Brits accent en wij zorgen voor de rest! Be there or be square mate.
Jolly good groetjes,
Dingo & Butskop
PS: SCHRIJF JEZELF EN IEDEREEN DIE JE KENT IN VOOR ONS VERRUKELIJK, MAJESTUEUS, ONMISBAAR, A VOLONTE STOOFVLEES EN VOL-AU-VEGI MET FRIETEN FESTIJN (16 MAART) OP scoutsevere.be/stoofvlees

Zondag 10 maart van 14u tot 17u30: GRAFFITI & PARCOUR

Yo yo yo,
Vandaag maken we Evere volledig onveilig: We laten iedereen weten waar we langsgaan door onze ‘TAGS' in graffiti op de muren te zetten, en we lopen heel Evere rond op zoek naar de beste spots om elkaar uit te dagen in een Free Running/Parcour spel. Geen idee wat parcour is? Ga wat inspiratie opdoen op Youtube! Vergeet geen goeie, dichte (loop)schoenen aan te doen!
Gangsta groetjes,
Dingo & Butskop

Zaterdag 16 maart van 12u tot 21u: A VOLONTE STOOFVLEES EN VOL-AU-VEGI MET FRIETEN FESTIJN

Al zovele jaren komt jaarlijks zo'n 400 man, van de jongste kapoen tot de oudste oud-leiding (leidingsploegen van 60 jaar geleden komen eten!), van de meest carnivore stoofvleeseter tot de meest veggie vol-au-vegi verorberaar, van de verste Ukkelaar tot de familie die om de hoek woont, IEDEREEN KOMT.
Het stoofvleesfestijn is de inkomstenbron die zorgt dat Scouts Evere kan blijven draaien: nieuw sportmateriaal, EHBO gerief of nieuwe bijlen/zagen aankopen, onze geliefde lokalen onderhouden, sparen voor lange termijnprojecten zoals een vernieuwing van de gevel, maar ook gewoon zorgen dat een scoutsjaar, wat zeg ik, een scoutscarrière, voor iedereen betaalbaar blijft.
De leiding en oud-leiding verzet dit weekend elk jaar letterlijk bergen om dit evenement zo gezellig, smakelijk, eco-friendly en toegankelijk te maken. NO PRESSURE, maar kom dus zeker af, en breng je oma/hond/buurman/grootachterneef/babysitter/ex-lief mee!
VVK €14 (kinderen €8) INSCHRIJVEN OP scoutsevere.be/stoofvlees
Kassa €15 (kinderen €9)
Festieve groetjes,

Zondag 17 en zondag 24 maart: GEEN SCOUTS

Elaba!
Na al dat stoofvlees eten nemen we even de tijd om die a volonté frietjes te verteren in onze luie zetel, volgende week zijn we terug!
Zondagse groetjes,

Zondag 31 maart 14u tot 17u30: LEIDINGSWISSEL

Heeeeeya mamaiyeeea,
Toch wel spijtig dat in zo een leuke leidingsploeg je het elke week met dezelfde 2 pipo's moet uithouden niet? Gelukkig heeft Scouts Evere ook daarvoor een oplossing: LEIDINGSWISSEL! Vandaag krijg je twee volledig nieuwe pipo's voorgeschoteld, en die maken het (hopelijk) wat leuk voor jullie. Braaf zijn hé, toon aan de andere leiding dat jullie de leukste tak zijn!
Afwisselende groetjes,