Kapoenen

Leeftijd: 6 tot 8 jaar

De kleinste en schattigste leden van de Scouts Evere familie. Het leven van een kapoen is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. En daar spelen we volop op in. Het hoogtepunt in een kapoenenleven? Voor de eerste keer op kamp!

Wouters

Leeftijd: 8 tot 11 jaar

Is het leven een jungle of een speeltuin? Wouters leren zelf spannende dingen doen. Hun eigen lokaal inrichten, muziekinstrumenten maken, in bomen klimmen, kampen bouwen onder de blote hemel …

Jonggivers

Leeftijd: 11 tot 14 jaar

Op driedaagse met de rugzak of op fietstocht met de groep. Een vlot sjorren of vuurtjes stoken en je eigen potje koken. Zo leren we de kneepjes van het vak. Een toneelstuk in mekaar steken en je creativiteit botvieren of stevig spelen en sporten: jonggivers zijn aan zet!

Givers

Leeftijd: 14 tot 17 jaar

We gaan een stapje verder. Givers bieden we alle kansen om te bewijzen wat ze in hun mars hebben. Er is ruimte om te experimenteren en mee te beslissen. Grootse projecten kleuren hun scoutsdag, maar gewoon gezellig samen zijn hoort er ook bij.

Jins

Leeftijd: 17-18 jaar

Wat is Jin zijn? Dat bepalen ze zelf. Leiding is geen leiding meer, maar begeleiding. Wie weet slaan ze dit jaar hun tenten in het buitenland op, krijgt het jinlokaal een Keith Harring-look of is muziek de factor die hen bindt. Inspraak, ploeggeest en zelfstandigheid staan voorop. Jins zijn zwervers; blijvend onderweg …

Leiding

Leeftijd: 18+ jaar

Leiders en leidsters zijn jonge mensen die in hun vrije tijd zorgen voor sfeer, activiteiten en werking per tak en per groep; ze doen dat door samen met hun leden te spelen en met hen onderweg te zijn. Leiding is verantwoordelijk voor de organisatie en het toezicht tijdens scouting. Scouts en Gidsen Vlaanderen voorziet een vormingsaanbod voor leid(st)ers.

Groepsleiding

Leeftijd: 18+ jaar

Groepsleiding zijn is een nobele taak. Jij bent als een fakkel voor je groep. Jij bent de persoon die de groep door het donker gidst. Je loopt voorop en probeert je medeleiding mee op sleeptouw te nemen. Je kent je groep, en delegeert taken naargelang iedereens kennen, kunnen en willen. Als fakkel hou je de groep samen met de nodige warmte en sfeer. Bij jou brandt het vuur van engagement. Als groepsleiding ben je voordurend op zoek naar het evenwicht tussen groepsleiding, leiding en vriend te zijn. Het licht van de fakkel trekt ook de ouders aan, die jij informeert en doorverwijst. Maandelijks zit je samen met de andere groepsleiding van het district in de districtsraden, waar je vorming krijgt, nieuws van bovenaf ontvangt en de stem van je groep naar boven tilt.